Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З посади члена ВККС звільнено Андрія Козлова

Реклама

https://jurliga.ligazakon.net/news/152091_po-kvote-ombudsmana-v-vkks-voshel-andrey-kozlov

Наказом Уповноваженого ВР з прав людини від 27 червня 2019 року з посади члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів звільнено Андрія Козлова.

Пан Козлов за результатами конкурсу був призначений членом ВККС у 2016 році за квотою омбудсмана, яким на той час була Валерія Лутковська.

Копію наказу пан Козлов опублікував на своїй сторінці у Facebook. Підставами його звільнення зазначено порушення вимоги щодо несумісності з адвокатською діяльністю, порушення вимог у сфері запобігання корупції.

На брифінгу 1 липня пан Козлов повідомив, що дізнався про наміри пані Денісової щодо його звільнення, проте офіційного повідомлення не отримав.

Він пояснив, чому прийшов до комісії і окреслив свій професійний шлях, зазначивши, що "не взявся нізвідки".

https://jurliga.ligazakon.net/news/137526_sudebnaya-reforma-lets-do-it-right

В члени ВККС Андрій Козлов потрапив з посади координатора проекту «Підтримка відкритого, демократичного процесу реформ в Україні» організації Democracy Reporting International. Пан Козлов працює юристом з 1997 року. Серед справ, якими він займався, найвідоміші випадки пов'язані з авіаційними катастрофами (катастрофа в Салоніках в кінці 90х; справа ТУ-154: доведено, що літак над Чорним морем не збивали українські військові; катастрофа в Трабзоні; займався врегулюванням претензій в Україні щодо зруйнування в аеропорті Шарля де Голля). Крім того, пан Козлов захистив право на мирні зібрання в період акції "Україна без Кучми".

Пан Козлов спростовує звинувачення щодо недостатності стажу та незупинення дії адвокатського свідоцтва. По-перше, наявність необхідного стажу перевіряла сама комісія, по-друге, право на зайняття адвокатською діяльністю було зупинено, про що є відповідний витяг (наявність двох конфліктуючих рад адвокатів у м. Києві не свідчить про невиконання паном Козловим вимог закону, оскільки обидві ради є повноважними, допоки судом не буде встановлено протилежне).

Своє звільнення Андрій Козлов вважає політичним і пов'язує його зі зміною влади в країні.

Про погляди пана Козлова на судову реформу читайте в матеріалі ЮРЛІГИ Судебная реформа: let's do it right!

Переглянути запис брифінгу можна в Youtube.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини