Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
Реклама

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/181068_pereselentsv-zhitlo-yakikh-zruynovane-postavlyat-na-kvartirniy-oblk

Кабмін затвердив Порядок формування фондів житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб та Порядок надання у тимчасове користування житлових приміщень з фондів житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб.

Відповідну постанову було прийнято на урядовому засіданні 26 червня 2019 року.

В основу порядків покладено бальну систему розподілу житла за критеріями вразливості.

Постанова дає змогу застосовувати однаковий підхід щодо ефективного використання коштів субвенції, за якої у співфінансуванні МТОТ та місцевої влади здійснюється купівля житла для переселенців.

МТОТ нагадало, що купівля тимчасового житла для внутрішньо переміщених осіб здійснюється на основі співфінансування: 50 % коштів МТОТ із розподілу державної субвенції, і ще 50 % - з місцевого бюджету.

Реалізація положень постанови дає змогу:

- застосовувати справедливий прозорий механізм бальної системи розподілу та надання житлових приміщень для тимчасового проживання переселенців;

- забезпечити житловими приміщеннями найбільш уразливі категорії населення з числа внутрішньо переміщених осіб: сім'ї з неповнолітніми дітьми, зокрема з інвалідністю; вагітних жінок; осіб, які втратили працездатність; осіб пенсійного віку;

- пришвидшити інтеграцію переселенців у приймаючі громади.

Знайти форму заяви про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи легко можна в модулі "Форми та бланки" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Усі форми з цього модуля вже готові до заповнення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини