Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Збори за підготовку до держреєстрації авторського права та відповідних договорів суттєво зростуть

Реклама

Кабмін змінив розміри та порядок сплати зборів за підготовку до державної реєстрації авторського права і договорів, які стосуються права автора на твір.

Відповідну постанову № 496 було прийнято на урядовому засіданні 12 червня 2019 року.

Урядове рішення спрямоване на вдосконалення державної системи правової охорони інтелектуальної власності з метою посилення її впливу на інтенсифікацію науково-технічного та економічного розвитку держави.

Постанова набирає чинності через 30 днів з дня опублікування.

Однак положення про те, що надходження від зборів мають цільове призначення і в установленому Мінекономрозвитку порядку використовуються виключно для забезпечення розвитку та функціонування державної системи правової охорони інтелектуальної власності, у тому числі на фінансування заходів з легалізації комп'ютерних програм в органах виконавчої влади, наповнення фонду державного стимулювання створення і використання винаходів (корисних моделей), промислових зразків. Інформація про обсяг отриманих та використаних коштів, які надійшли на рахунки закладів як збори, оприлюднюватиметься на офіційних веб-сайтах закладів через Інтернет у режимі реального часу та повинна містити: код і вид збору, розмір надходження від збору, розмір витрат за напрямами використання коштів. Це положення набирає чинності через 2 місяці після набрання чинності постановою.

Установлено, що з дня набрання чинності цією постановою за підготовку до державної реєстрації авторського права фізособам доведеться сплатити 15 НМДГ (255 грн.), юрособам - 30 НМДГ (510 грн.).

За підготовку до державної реєстрації договорів, які стосуються права автора на твір, фізособам необхідно сплатити 30 НМДГ (510 грн.), а юрособам - 60 НМДГ (1020 грн.).

За видачу дубліката свідоцтва фізособи сплатять 7 НМДГ (119 грн.), юрособи - 15 нмдг (255 грн.). Дізнатися про розмір неоподатковуваного мінімуму доходів громадян можна з відповідного довідника із ІПС ЛІГА:ЗАКОН.

Також оновлено положення щодо документа про сплату збору. З дня набрання чинності постановою ним буде копія розрахункового документа на паперовому носії з відміткою банківської установи (платіжне доручення, касовий чек, квитанція тощо), де зазначаються платник, вид та сума сплаченого збору, прізвище, ім'я, по батькові автора та назва твору (стисла назва твору).

Нагадаємо, за допомогою PatentBot можна онлайн реєструвати торговельні марки в Україні, ЄС і США. Така реєстрація здійснюється цілодобово. Ознайомитися із сервісом можна за посиланням.

Актуальне законодавство, правова картина дня, шаблони договорів, ситуації для юриста та судова практика завжди доступні у системах ЛІГА:ЗАКОН.

Обирайте зараз - отримуйте подарункові сертифікати!

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини