Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Створено Державну службу з етнополітики та свободи совісті

Реклама

Кабінет Міністрів схвалив створення Державної служби з етнополітики та свободи совісті як центральний орган виконавчої влади, діяльність якого координується Урядом через Міністра культури. До компетенції служби відносяться реалізація державної політики у сфері міжнаціональних відносин.

Відповідне рішення було ухвалено на урядовому засіданні в середу, 12 квітня.

За словами Євгена Нищука, Міністра культури, держава-агресор - Російська Федерація - сьогодні намагається зруйнувати територіальну цілісність Української держави, використовуючи етнічне і релігійне розмаїття українського народу, роздуваючи конфлікти і утворюючи лінії розколу між різними етнічними і релігійними спільнотами. Саме тому створення нового державного органу є необхідним.

Зокрема, Мінкульт повинен протягом трьох місяців розробити положення про новостворену службу, а Мінфін має затвердити зміни до державного бюджету для подальшого фінансування її діяльності.

У документі зазначено, що офіс нового відомства буде знаходитися в Києві на вулиці Прорізній, 15.


До 2009 року вищевказані функції виконував Держкомітет у справах національностей та релігій. Він був ліквідований 9 грудня 2010 року, а функції з реалізації державної політики у сферах міжнаціональних відносин, релігії, захисту прав національних меншин були покладені на Міністерство культури.

Актуальне законодавство, правова картина дня, шаблони договорів, ситуації для юриста та судова практика завжди доступні у системах ЛІГА:ЗАКОН.

Обирайте зараз - отримуйте подарункові сертифікати!

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини