Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зеленський оголосив свій конкурс в члени ВРП

Реклама

В. Зеленський оголосив відкритий конкурс з добору кандидатів для здійснення Президентом України призначення членів Вищої ради правосуддя.

Відповідний Указ № 357/2019 Президент підписав 10 червня.

Відбирати нових кандидатів будуть Юрій Волошин - декан факультету міжнародних відносин Національного авіаційного університету, доктор юридичних наук, професор (за згодою); Микола Оніщук - ректор Національної школи суддів України, доктор юридичних наук (за згодою); Олександр Пасенюк - професор кафедри адміністративного права юридичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка, президент громадської організації "Всеукраїнська асоціація адміністративних суддів" (за згодою); Ольга Поєдинок - доцент кафедри міжнародного права Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка, кандидат юридичних наук (за згодою); Володимир Сущенко - голова громадської організації "Експертний центр з прав людини", кандидат юридичних наук (за згодою).

Для проведення конкурсу Адміністрація Президента України розміщуватиме на вебсайті Президента оголошення про проведення конкурсу та можливість подання особами необхідних документів. В оголошенні зазначаються визначені Законом "Про Вищу раду правосуддя" вимоги до членів ВРП і перелік необхідних документів, строки їх прийому та способи подання. Також на вебсайті розмістять інформацію про осіб, які претендують на участь у конкурсі, разом із копіями поданих документів на наступний робочий день з дня надходження таких документів, але не пізніше ніж за 10 календарних днів до дня проведення конкурсу.

Конкурсна комісія попередньо розглядатиме документи осіб, які претендують на участь у конкурсі, на відповідність вимогам, установленим зазначеним Законом, та прийматиме рішення про допуск або про відмову в допуску до участі в конкурсі.

Конкурс проводитиметься в три етапи:

1) відбір кандидатів на основі поданих документів для проведення співбесід;

2) проведення співбесід з відібраними кандидатами та визначення за результатами співбесід переліку осіб, стосовно яких проводиться спеціальна перевірка;

3) визначення кандидатів, які рекомендуються для призначення Президентом членів ВРП.

Рішення про відбір кандидатів на основі поданих документів для проведення співбесід, визначення за результатами співбесід переліку осіб, стосовно яких проводиться спеціальна перевірка, та визначення кандидатів, які рекомендуються для призначення Президентом членів ВРП, прийматиме Конкурсна комісія шляхом відкритого голосування простою більшістю голосів від її складу.

Як раніше писала ЮРЛІГА, Зеленський скасував два укази Порошенка про призначення членів ВРП .

Актуальне законодавство, правова картина дня, шаблони договорів, ситуації для юриста та судова практика завжди доступні у системах ЛІГА:ЗАКОН.

Обирайте зараз - отримуйте подарункові сертифікати!

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини