Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати збираються ввести відповідальність за пошкодження телекомунікацій

Реклама

Комітет Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендував парламенту прийняти за основу проект Закону № 8544, спрямований на посилення відповідальності за умисне пошкодження об'єктів телекомунікацій та припинення незаконного збагачення за допомогою операцій з металобрухтом.

Як зазначено у пояснювальній записці, необхідність такого законодавчого регулювання зумовлена тим, що оператори телекомунікацій і суб'єкти господарювання інших сфер діяльності постійно зазнають багатомільйонних збитків від злочинів, пов'язаних із крадіжками телекомунікаційного обладнання та пошкодженнями телекомунікаційних мереж, кабельних, радіорелейних ліній зв'язку, порушенням цілісності колодязів кабельної каналізації електрозв'язку.

Законопроектом пропонується встановити, що приймання брухту кабелю, проводу або їх частин, іншої кабельної та/або провідникової продукції, з вмістом міді, інших кольорових та/або дорогоцінних металів, технічних засобів телекомунікацій та споруд електрозв'язку, іншого телекомунікаційного обладнання дозволяється тільки від суб'єктів господарювання, які використовують зазначене майно під час провадження своєї господарської діяльності, за наявності оригіналу чи належним чином засвідченої копії чи витягу з відповідного акту на списання такого майна.

Також у проекті зазначено заборону проведення готівкових розрахунків під час прийому такого металобрухту.

Пропонується викласти у новій редакції ст. 194-1 КК, відповідно до якої наставатиме кримінальна відповідальність за умисне пошкодження не тільки об'єктів електроенергетики (як зазначено у чинній редакції даної норми), а й телекомунікацій.

Передбачено й відповідальність посадових осіб суб'єкта господарювання, які приймають метал без документа, що підтверджує його списання. За такі дії вводиться штраф в розмірі від п'ятисот до однієї тисячі НМДГ.

Актуальне законодавство, правова картина дня, шаблони договорів, ситуації для юриста та судова практика завжди доступні у системах ЛІГА:ЗАКОН.

Обирайте зараз - отримуйте подарункові сертифікати!

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини