Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЦВК зможе укладати прямі договори для підготовки до позачергових парламентських виборів

Реклама

Як повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку, набув чинності наказ міністерства, який дозволяє Центральній виборчій комісії тимчасово розбивати великі закупівлі на малі та укладати прямі договори (без оголошення тендера).

Відтак ЦВК має можливість замість проведення довготривалих відкритих торгів, які можуть бути завершені вже після 21 липня, оперативно укласти необхідні договори та оприлюднити інформацію про них у системі закупівель ProZorro.

Водночас Мінекономрозвитку надало ЦВК офіційне роз'яснення про те, що норми Закону «Про публічні закупівлі» не поширюються на виготовлення бланків документів, що мають спеціальні елементи захисту, а також бланків документів суворої звітності (виборчі бюлетені). ЦВК друкує саме бланки документів, а не самі документи. Відтак у ЦВК немає потреби проводити відкриті торги на закупівлю послуги друку бюлетенів.

Тому, зазначають у міністерстві, наразі ЦВК має всі інструменти для вчасної та якісної підготовки до позачергових виборів народних депутатів 21 липня.

Як раніше писала ЮРЛІГА, ЦВК не встигає підготуватися до виборів.

Нагадаємо, наразі в Україні триває виборча кампанія до Верховної Ради, оскільки набрав чинності Указ Президента про розпуск Парламенту. Ознайомтеся з календарем виборів народних депутатів, підготовленим ЮРЛІГОЮ. Водночас до Конституційного Суду надійшло конституційне подання 62 народних депутатів щодо відповідності Конституції Указу Президента № 303/2019 «Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України та призначення позачергових виборів». Конституційний Суд розгляне справу щодо розпуску Парламенту у формі усного провадження 11 червня 2019 року о 10 годині.

Актуальне законодавство, правова картина дня, шаблони договорів, ситуації для юриста та судова практика завжди доступні у системах ЛІГА:ЗАКОН.

Обирайте зараз - отримуйте подарункові сертифікати!

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини