Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінено процедуру ліцензування банків

Реклама

Нацбанк привів норми Положення про ліцензування банків у відповідність до Закону "Про валюту і валютні операції" та вдосконалив окремі процедури ліцензування банків.

Про це йдеться в постанові Правління Нацбанку від 27 травня 2019 року № 72 "Про затвердження Змін до Положення про ліцензування банків".

Зокрема:

- виключено норми щодо генеральних ліцензій на здійснення валютних операцій;

- уточнено порядок розрахунку власних коштів фізосіб. Визначено, що розрахунок розміру власних коштів фізособи здійснюється на підставі даних, зазначених в інформації про майновий стан (за вирахуванням акцій банків та/або акцій/часток у статутних капіталах юридичних осіб, які мають пряму або опосередковану участь у банках, якими фізична особа володіє на дату заповнення інформації про майновий стан), шляхом зменшення загальної вартості майна (активів) фізичної особи на загальну суму її майнових зобов'язань);

- уточнено перелік інформації, яку щорічно мають подавати власники істотної участі;

- визначено випадки зупинення перебігу строків розгляду документів про погодження керівників банку. Перебіг таких строків:

1) зупиняється, якщо керівник банку / керівник підрозділу внутрішнього аудиту не прийшов для проходження тестування та/або співбесіди в повідомлений йому Національним банком час, і поновлюється в день проходження ним такого тестування/співбесіди;

2) зупиняється, якщо керівнику банку / керівнику підрозділу внутрішнього аудиту, який не отримав необхідну кількість балів за результатами тестування, Кваліфікаційна комісія надала час для підготовки до повторного тестування, і поновлюється в день проходження ним такого повторного тестування.

До Положення як додаток 4 уведено форму бланка банківської ліцензії.

Документ набрав чинності 29 травня 2019 року.

Нагадаємо вам, що всі форми та бланки, готові для заповнення, можна знайти в однойменному модулі ІПС «ЛІГА:ЗАКОН».

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини