Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Україна приєднається до мережі Clearstream 27 травня

Реклама

Clearstream, міжнародний центральний депозитарій цінних паперів, що входить до групи Deutsche Bоrse Group, 27 травня 2019 року приєднає український ринок до своєї мережі через рахунок, відкритий в Депозитарії Нацбанку, та зробить українські державні цінні папери доступними в своїй системі розрахунків.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/180698_ukrana-pridnatsya-do-sistemi-mzhnarodnogo-depozitaryu-clearstream-u-2019-rots?_ga

Банком-кореспондентом та оператором цього рахунку в Україні виступатиме Citibank.

Запуск першого в історії України "лінку" з міжнародним депозитарієм полегшить доступ іноземних інвесторів до державних цінних паперів, номінованих у гривні. Проведення розрахунків через систему Clearstream гарантуватиме їх відповідність міжнародним стандартам і зменшить операційні витрати інвесторів на проведення таких операцій.

Очікується, що спільна ініціатива сприятиме збільшенню попиту на облігації внутрішньої державної позики (ОВДП), підвищенню їх ліквідності та привабливості на міжнародному ринку капіталу. Таким чином, український Уряд розширить джерела довгострокового фінансування і зможе знизити вартість запозичень.

Крім цього, приєднання до мережі Clearstream дасть змогу поліпшити валютну структуру державного боргу за рахунок збільшення частки фінансування в гривні, збільшить ефективність трансмісійного механізму монетарної політики Нацбанку, а також сприятиме подальшому розвитку українського ринку капіталу.

За словами Олега Чурія, заступника Голови Національного банку, проект із встановлення кореспондентських відносин з міжнародним депозитарієм Clearstream, розпочатий Національним банком три роки тому, тепер можна офіційно вважати реалізованим. Спрощення доступу іноземних інвесторів до українських державних цінних паперів сприятиме довгостроковим інвестиціям у гривневі інструменти, зниженню потреби держави у зовнішньому фінансуванні і відповідно зменшенню її валютних ризиків. Наступним кроком для збільшення привабливості ОВДП і ліквідності їх вторинного ринку має бути розширення можливості торгів цими інструментами на міжнародних торгових платформах.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини