Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Петро Порошенко підписав Закон про "зелену енергетику"

Реклама

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/185845_ukhvaleno - zakon - pro - zmni - v - zeleny - energetits

Петро Порошенко 18 травня підписав Закон № 2712 - VIII "Про внесення змін до деяких законів України відносно забезпечення конкурентних умов виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії"(проект №8449-д), який прийнятий ВР 25 квітня.

З 1 січня 2020 суб'єкти господарювання у сфері відновлювальної енергетики зможуть отримувати підтримку виключно через аукціони з розподілу квоти.

Також у 2020 році знизять рівень "зеленого" тарифу для сонячних електростанцій на 25% з наступним зменшенням ще на 2,5% щорічно впродовж 3 років і для вітрових електростанцій - на 10% з наступним зменшенням ще на 1,5% щорічно впродовж 3 років.

Передбачається, що існуюча система підтримки "зеленими" тарифами діятиме до 2030 року і поширюватиметься, зокрема, на виробників, яким вже раніше встановлений "зелений" тариф, і суб'єктів господарювання, які до 1 січня 2020 побудують і введуть в експлуатацію об'єкти електроенергетики.

Крім того, введено умову отримання "зеленого" тарифу для сонячних електростанцій потужністю до 50 кВт - розташування їх на дахах, фасадах будівель і інших капітальних спорудах. Тобто домашні станції не можна буде розміщувати на землі.

З текстом Закону можна буде ознайомитися в модулі "Законодавство" ІПС "ЛІГА:ЗАКОН" як тільки він буде офіційно опублікований. Замовте тестовий доступ, щоб не пропустити нововведення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини