Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Україна ратифікує енергетичний додаток до Угоди про асоціацію

Реклама

15 травня на урядовому засіданні було схвалено проект закону про ратифікацію рішення Ради асоціації Україна - ЄС про внесення змін і доповнень до Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

https://jurliga.ligazakon.net/news/185856_opredelen-put-k-polnopravnomu-chlenstvu-ukrainy-v-evropeyskom-soyuze

Зміни і доповнення додатка передбачають не лише зобов`язання України в сфері енергетики, а й зобов'язання сторони ЄС.

Відповідно до документа, Україна зобов'язується проводити консультації з Європейською комісією щодо сумісності з положеннями acquis ЄС (права ЄС) будь-якої законодавчої пропозиції у сфері енергетики.

Рішенням передбачається імплементація мережевих кодексів ЄС у секторах газу та електроенергії, зокрема, Мережевого кодексу ЄС про балансування газу в газотранспортних системах.

Будье в курсі набуття чинності нормативними актами за допомогою модулю«Календар юриста» ІПС «ЛІГА:ЗАКОН».

Додаток охоплює всі енергетичні ринки.

Для ринку газу, серед іншого, передбачено впровадження вимог Євросоюзу щодо спільних правил для внутрішнього ринку природного газу, умов доступу до мереж транспортування, надійності постачання, а також вимог щодо тарифів на транспортування.

На нафтовому ринку Україна має імплементувати Директиву ЄС про зобов'язання держав-членів підтримувати мінімальні запаси сирої нафти та/або нафтопродуктів.

У частині енергетичної інфраструктури важливим є впровадження Регламенту ЄС про настанови для транс'європейської енергетичної інфраструктури.

У сфері енергоефективності Україна бере на себе зобов'язання щодо енергетичних характеристик будівель, а також енергетичного маркування побутової техніки та обладнання.

У галузі ядерної енергетики Україна бере на себе зобов'язання дотримуватися європейських норм з нагляду та контролю за перевезенням радіоактивних відходів та відпрацьованого палива, а також безпечного поводження з відпрацьованим паливом та радіоактивними відходами.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини