Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Дайджест подій Вищої ради правосуддя за 3 - 13 травня

Реклама

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/186033_verkhovniy - sud - sformovano - priznacheno - novikh - suddv - ale - reforma - triva

1. Відбулися урочистості з нагоди складення присяги суддями Верховного Суду

7 травня 2019 року Голова ВРП Володимир Говоруха та членуй ВРП узяли долю в урочистостях з нагоди складення присяги суддями Верховного Суду. Під година заходу було оголошено Указ Президента щодо призначення суддів Верховного Судупісля чого судді, вперше призначені на посаду, склали присягу. Глава держави зауважив, що відтепер Верховний Суд працюватиме практично у повному складі - це загалом 193 судді.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/186188_u - poltavskiy - okruzhniy - admnsud - priznacheno - suddyu

2. Президент призначить трьох суддів

Вища рада правосуддя ухвалила внести Президентові України подання про призначення:

Брони Андрія Любомировича - на посаду судді Сколівського районного суду Львівської області;

Теслікової Ірини Іванівни - на посаду судді Червонозаводського районного суду міста Харкова;

Мелещенко Людмили Василіївни - на посаду судді Івано - Франківського міського суду Івано - Франківської області.

3. Переведено суддю апеляційного суду міста Києва

Вища рада правосуддя ухвалила перевести суддю апеляційного суду міста Києва Віру Ковальську на посаду судді Київського апеляційного суду.

4. Двох суддів звільнено у відставку

Вища рада правосуддя ухвалила звільнити у відставку:

Кухаренка Олександра Володимировича - з посади судді Катеринопільського районного суду Черкаської області;

Кулішенка Юрія Миколайовича - з посади судді Київського апеляційного суду.

5. Відбулося підсумкове засідання Заради з питань судової реформи при Президентові України, присвячене ролі Вищої заради правосуддя у судовій реформі

Учасники засідання обговорили подальші крокі, необхідні для впровадження судової реформи, зокрема завершення оптимізації судів, проведення конкурсів на посади суддів до судів першої та апеляційної інстанцій, реформування інституту адвокатури худе.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/186100_sudd - mayut - pravo - zdysnyuvati - pravosuddya - pslya - splivu - stroku - vdstoronennya

6. Тимчасово відсторонено суддю Вищого господарського суду України

ВРП ухвалила тимчасово, строком на один місяць, відсторонити суддю Вищого господарського суду України Ігоря Плюшка від здійснення правосуддя з позбавленням права на отримання доплат до посадового окладу судді та обов'язковим направленням до Національної школи суддів України для проходження курсу підвищення кваліфікації з антикорупційного законодавства і суддівської етики та подальшим кваліфікаційним оцінюванням для підтвердження здатності судді здійснювати правосуддя у відповідному суді.

7. Очільникам Новокаховського міського суду Херсонської області та господарського суду Чернівецької області погрожують

Вища рада правосуддя 7 травня 2019 року розглянула повідомлення виконувача обов' язків голови Новокаховського міського суду Херсонської області Дмитра Червоненка та голови господарського суду Чернівецької області Бориса Желіка про втручання у діяльність суддів щодо здійснення правосуддя, які зазначили, що 16 квітня 2019 року на електронні адреси вказаних судів надійшли листи-погрози з електронної адреси С14UA@і.uа такого змісту: "НАСТАВШИ ГОДИНА"!; "Дочекалась суддівська мразота" "21 квітня буде вдень жалоби за співробітниками прокуратури і суддів"; "хоч би в крові по коліна, аби вільна Україна"; "Герої не вмирають - вмирають вороги"!.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/184241_priznacheno - timchasovogo - kervnika - aparatu - vishchogo - antikoruptsynogo - sudu

8. На посаду керівника апарату Вищого антикорупційного суду претендують троє кандидатів

Підтвердили відповідний рівень володіння іноземною мовою, пройшли тестування та 17 травня 2019 року продовжать доля у конкурсі кандидати Наталія Король, Богдан Крикливенко та Наталія Тимощук. 17 травня 2019 року про 10:00 відбудеться розв'язання ситуаційних завдань. Завершальним етапом конкурсу буде співбесіда з кандидатами, що відбудеться 17 травня 2019 року про 13:00.

9. Новий голова ВРП зустрівся з передставниками Заради Європи

Відбулася офіційна зустріч Голови ВРП Володимира Говорухи та представників ВРП із Спеціальним передставником Генерального секретаря Заради Європи для України Режі Брійя та передставниками проектів Заради Європи "Підтримка впровадженню судової реформи в Україні" та "Підтримка виконання Україною рішень Європейського суду з прав людини". Зокрема, учасники обговорили необхідність експертної підтримки щодо дисциплінарної практики стосовно суддів, підготовки та експертного обговорення щорічної доповіді ВРП про стан забезпечення незалежності суддів в Україні худо. Режі Брійя запевнив, що цей документ є дороговказом змін у судовій системі України для усіх 46 країн - членів Заради Європи. На його думання, обраний ВРП формат відкритості в обговоренні цього документу із передставниками громадськості заслуговує на високу підтримку.

Також читайте дайджест подій Вищої заради правосуддя за 23 квітня - 2 травня

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини