Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк підвищив ліміт на репатріацію дивідендів з 7 до 12 млн євро на місяць

Реклама

У межах валютної лібералізації Нацбанк підвищив ліміт на репатріацію дивідендів з 7 до 12 млн євро на місяць. Це послаблення не буде критичним для збереження макрофінансової стабільності, водночас воно сприятиме поліпшенню інвестиційного клімату в Україні.

Відповідні зміни щодо збільшення ліміту на репатріацію дивідендів затверджено постановою Правління Нацбанку від 7 травня 2019 року № 66 "Про внесення зміни до Положення про заходи захисту та визначення порядку здійснення окремих операцій в іноземній валюті". Вона набрала чинності 8 травня 2019 року.

Це вже друге збільшення ліміту протягом цього року. У лютому Національний банк разом із запровадженням близько 30 інших валютних послаблень збільшив ліміт на репатріацію дивідендів з 7 млн дол. США до 7 млн євро на місяць.

За словами заступника Голови Нацбанку Олега Чурія, вільне управління отриманими в Україні прибутками - надзвичайно важливе питання для іноземних інвесторів. Збільшений ліміт у 12 млн євро на місяць фактично задовольняє потреби всіх працюючих в Україні підприємств з іноземними інвестиціями.

Водночас валютні послаблення, запроваджені разом із введенням в дію нової ліберальної системи валютного регулювання з 7 лютого 2019 року, не мали значного впливу на фінансовий ринок. Сьогодні спостерігаються достатньо невисокі обсяги як інвестицій за кордон у рамках е-лімітів, так і репатріації дивідендів. Тому послаблення спростили ведення бізнесу, але не тиснули на курс гривні, яка зміцнилася на 4,3 % від початку року. Водночас чиста купівля валюти Нацбанком на міжбанківському валютному ринку становила близько 1 млрд дол. США.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини