Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінився порядок проведення електронних аукціонів об ’єктів малої приватизації

Реклама

Кабмін змінив Порядок проведення електронних аукціонів для продажу об'єктів малої приватизації та визначення додаткових умов продажу.

Відповідною постановою від 24 квітня 2019 року № 361 уточнено питання публікації в реєстрі електронної торгової системи переліку об'єктів, що підлягають приватизації, інформації про них та порядку вчинення дій за результатами проведених електронних аукціонів.

Відтепер за необхідності здійснити приватизацію державного або комунального майна чи його частини шляхом викупу, орган приватизації повинен зафіксувати це в реєстрі. А після укладення договору купівлі-продажу такого об'єкта, орган приватизації повинен опублікувати інформацію про це в електронній торговій системі.

Згідно зі змінами, приватизація об'єктів державної власності, балансова вартість яких за останній річний звітний період не перевищує 50 млн. гривень, здійснюється за звичайною процедурою. Але існують винятки, передбачені законом. Приналежність до цього переліку необхідно засвідчити в інформаційному повідомленні через посилання на відповідні нормативно-правові акти, згідно з якими визначені такі додаткові умови.

Спрощено процедуру приватизації пакетів акцій розміром менш як 50 відсотків статутного капіталу господарського товариства, балансова вартість активів якого за останній річний звітний період не перевищує 50 млн. гривень. Вона буде здійснюватися без додаткових умов, крім випадків, коли потрібно оплатити послуги, пов'язані зі здійсненням заходів з проведення обов'язкового екологічного аудиту.

Також врегульовано процедуру приватизації у разі, коли заява на участь в електронному аукціоні подана одним учасником. Як і за процедурою, передбаченою для аукціонів, які відбулися, протокол підписується спочатку самим учасником, потім оператором електронного майданчика та надсилається до органу приватизації.

Дізнавайтеся про усі зміни в документі з моменту їх появи у системі завдяки інструменту "Контроль документа" в модулі "Законодавство України" ІПС "ЛІГА:ЗАКОН".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини