Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для убезпечення компанії від рейдерських атак варто активніше використовувати корпоративний договір

Реклама

Кожен власник бізнесу, який дійсно переймається долею своєї компанії, повинен вже сьогодні використати існуючі інструменти для захисту компанії від потенційних рейдерських атак. На цьому наголосила перший заступник Міністра юстиції Олена Сукманова.

За словами пані Сукманової, для початку всім компаніям дуже важливо зробити аудит реєстрації активів для того, щоб переконатися, що із реєстрацією все гаразд і відповідно з правом власності також. А після цього - постійно моніторити стан реєстрації.

http://practic.ligazakon.ua/practic/program/1449.htm

Також компаніям варто було б активніше використовувати такий інструмент захисту, як корпоративний договір - документ, за яким учасники товариства зобов'язуються реалізувати свої права та повноваження певним чином, або утриматися від їх реалізації, - зазначила перший заступник Міністра юстиції. У корпоративному договорі прописується процедура викупу часток, акцій, правила виплати дивідендів, участь в управлінні, утримання від відчуження часток, акцій тощо. Важливо, що на відміну від статуту корпоративний договір є конфіденційним документом і його наявність значно ускладнить життя можливим рейдерам.

О. Сукманова вказала на фактори, які можна розцінювати як ознаки можливої рейдерської атаки і які повинні насторожити власника бізнесу: конверти з чистими листами або рекламою, збільшення кількості різних перевірок як намагання отримати максимальну кількість документів, розповсюдження негативної інформації у ЗМІ, позови з різних підстав. Сюди ж можна віднести пропозиції продати бізнес, навіть якщо власник не планує і не планував його продавати, скуповування боргів і часте отримання інформації з реєстру про компанію.

Нагадаємо, поставити на контроль свого бізнес-партнера та переглядати повну карту контрагента можна в зручному сервісі CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Корпоративні договори були темою номера аналітичного видання ЮРИСТ&ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини