Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Строк опрацювання проектів ДБН має скоротитися

Реклама

Уряд оновив Порядок розроблення, погодження, затвердження, внесення змін до будівельних норм та визнання їх такими, що втратили чинність.

Відповідну постанову № 352 було прийнято на урядовому засіданні 24 квітня 2019 року.

Документом передбачено:

- розроблення будівельних норм відповідно до технічного завдання, сформованого за результатами аналізу питань, що потребують унормування. Будівельні норми розроблятимуться Мінрегіоном та іншими міністерствами, до повноважень яких належать питання нормування у будівництві (далі - суб'єкти нормування).

Технічне завдання затверджуватиметься суб'єктом нормування за результатами аналізу питань, що потребують унормування, та з урахуванням пропозицій базових організацій, які провадять науково-технічну діяльність у будівництві, органів державної влади та місцевого самоврядування, юр- і фізосіб та оприлюднюватися на офіційному веб-сайті суб'єкта нормування;

- розроблення будівельних норм з урахуванням істотних умов щодо змісту проекту будівельних норм, визначених за результатами обговорення та оприлюднення.

Організація-розробник протягом 10 робочих днів з дня оприлюднення істотних умов щодо змісту проекту будівельних норм забезпечуватиме їх обговорення з базовими організаціями, які провадять науково-технічну діяльність у будівництві, органами державної влади та органами місцевого самоврядування, юридичними і фізичними особами у разі надходження від них пропозицій.

Проект будівельних норм розробляє організація-розробник з урахуванням істотних умов щодо змісту проекту будівельних норм, визначених за результатами обговорення, та оприлюднює його разом з пояснювальною запискою до нього шляхом розміщення на власному офіційному веб-сайті та офіційному веб-сайті суб'єкта нормування.

Протягом 10 робочих днів після оприлюднення проекту будівельних норм суб'єкт нормування прийматиме пропозиції до проекту будівельних норм у письмовій формі від фізичних і юридичних осіб. Суб'єкт нормування та/або організація-розробник можуть проводити узгоджувальні наради щодо отриманих пропозицій.

Організація-розробник аналізуватиме одержані пропозиції до проекту будівельних норм, складатиме протокол погодження позицій, доопрацьовуватиме проект з урахуванням зазначених пропозицій. Проект і протокол разом з пояснювальною запискою надішле організація-розробник суб'єктові нормування.

Прийняття постанови забезпечить оптимізацію процедури та строків опрацювання проектів будівельних норм, зменшивши загальний строк їх розробки з 1 року 6-ти місяців до 10 місяців.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини