Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ змінив порядок проведення перевірок з питань діяльності платіжних систем

Реклама

Постановою НБУ від 18 квітня 2019 року № 61 внесено зміни до порядку проведення перевірок щодо дотримання об'єктами нагляду (оверсайта) вимог законодавства України з питань діяльності платіжних систем в Україні.

Постанова набула чинності 20 квітня: змінився строк повідомлення об'єктів перевірки про проведення планових виїзних перевірок.

Відтепер Національний банк зобов'язаний направити повідомлення разом з програмою перевірки не пізніше 20 днів до початку такої перевірки. Раніше цей термін становив лише 10 днів, яких власникам об'єктів часто було недостатньо для належної підготовки та усунення порушень.

Крім того, змінами визначено керівника об'єкта перевірки як особу, яка відповідно до даних Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань є керівником об'єкта перевірки (у разі відсутності - особа, яка виконує його обов'язки).

Нагадаємо, підготуватися до перевірок можна за допомогою модуля «Мистецтво оборони» ІПС «ЛІГА:ЗАКОН». Інформація про керівника юросіб доступна у системі моніторингу бізнес-партнерів CONTRAGENT.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини