Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вихідні на травневі: українці відпочиватимуть 5 днів поспіль

22 квітня 2019, 13:17
3024
0
Автор:
Реклама

У розпорядженні від 10 січня 2019 року № 7-р « Про перенесення робочих днів у 2019 році» Уряд визначив вихідні та святкові дні для працівників.

Керівникам підприємств, установ, організацій рекомендовано перенести робочі дні для працівників з понеділка 30 квітня на суботу 11 травня.

Робота не проводитиметься, зокрема у такі святкові дні і дні релігійних свят (враховуючи ст. 73 КЗпП):

28 квітня - Пасха (Великдень);

1 травня - День праці.

Згідно зі ст. 67 КЗпП, якщо святковий або неробочий день співпадає з суботою або неділею, вихідний день переноситься на наступний після святкового або неробочого. Тому 29 квітня (понеділок) також буде вихідним.

Таким чином, на травневі свята українці відпочиватимуть 5 днів поспіль: з суботи 27 квітня до середи 1 травня (включно).

Як раніше писала ЮРЛІГА на Новий рік буде 4 вихідних з 29 грудня 2019 по 1 січня 2020 (але 30 і 31 грудня потрібно буде заздалегідь відпрацювати 21 та 28 грудня). Розпорядження стосується працівників, яким установлено п'ятиденний робочий тиждень із двома вихідними днями в суботу та неділю.

Нормативний акт не відноситься до органів Пенсійного фонду, «Укрпошти», Державного казначейства та банківських установ.

Отже, керівники та власники небюджетних підприємств мають право самостійно встановити, якими будуть їх робочі дні у 2019 році, не посилаючись на рекомендації КМУ.

Повідомляємо, що в інформаційно-правових системах ЛІГА:ЗАКОН за допомогою «Калькулятора відпусток» можна розрахувати тривалість відпустки для п'ятиденного робочого тижня з урахуванням святкових днів

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини