Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Із 16 квітня на постійній основі запрацював єдиний рахунок для зарахування митних платежів

Реклама

Із 16 квітня всі митні оформлення товарів підприємств здійснюватимуться виключно через єдиний рахунок.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/183547_mitn-platezh-perevodyat-na-diniy-rakhunok

Рішення про запровадження єдиного рахунка для зарахування митних платежів було прийняте у 2017 році і затверджене наказом Мінфіну від 1 листопада 2017 року № 898 "Про затвердження Порядку перерахування до державного бюджету митних та інших платежів, які вносяться до/або під час митного оформлення" (п. 3), який набрав чинності 19 грудня 2017 року.

Новий порядок перерахування до бюджету митних платежів дає змогу значно зменшити час митного оформлення товарів, адже кошти обліковуватимуться в одній картці - особовому рахунку суб'єкта ЗЕД.

Раніше в кожної митниці був власний рахунок для зарахування митних платежів, тому підприємець, який здійснював митне оформлення у різних митницях, змушений був перераховувати митні платежі на кілька окремих рахунків.

Єдиний рахунок спрощує цю процедуру, адже підприємства зможуть перераховувати кошти авансових платежів на один рахунок ДФС, подавати митні декларації будь-якій митниці та сплачувати митні платежі з єдиного авансового рахунка.

У ДФС створили окремий підрозділ із забезпечення функціонування єдиного рахунка, розробили сучасне програмне забезпечення для здійснення прямих комунікацій між ДФС і Казначейством, як у процесі обліку надходження коштів від підприємств, так і в процесі переведення коштів до держбюджету. Крім того, створили новий модуль автоматизованої системи митного оформлення "Інспектор" з адміністрування митних платежів на центральному рівні. Цей модуль побудовано на нових ІТ-технологіях, що забезпечує переведення процедури адміністрування митних платежів на новий інноваційний рівень.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини