Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Визначено порядок повернення передоплати з митних платежів

12 квітня 2019, 09:55
557
0
Автор:
Реклама

Мінфін визначив порядок повернення авансових платежів (передоплати) з депозитного рахунку 3734 ДФС - єдиного казначейського рахунку ДФС. Відповідні зміни до Порядку повернення авансових платежів (передоплати) і помилково та/або надміру сплачених сум митних платежів набули чинності сьогодні, 12 квітня.

Для повернення авансових платежів платник податків повинен подати до ДФС заяву за підписом керівника платника податків і головного бухгалтера (у разі його наявності) або в письмовій, або в електронній формі. У останньому випадку обов'язкове застосування електронних підписів вказаних осіб.

Заява складається у довільній формі, але обов'язково повинна містити:

1) найменування і код ЄДРПОУ юрособи-платника податків або ПІБ і реєстраційний номер облікової картки платника-фізособи;

2) суму, що підлягає поверненню;

3) дані про поточний рахунок платника податків для повернення коштів.

Платник податків має право подати заяву упродовж 1095 днів з моменту внесення платежу на єдиний казначейський рахунок ДФС.

У свою чергу, ДФС зобов'язана обробити заяву впродовж 8 робочих днів з моменту її отримання і прийняти по ній одне з двох рішень - про повернення коштів або про відмову в поверненні коштів. Рішення про відмову можливо у разі, якщо на єдиному казначейському рахунку наявна менша сума, ніж заявлена до повернення, або платник податків неправильно оформив заяву про повернення коштів.

Якщо підстав для відмови немає, ДФС оформлює висновок про повернення коштів, який реєструється в спеціальному журналі. На підставі цього висновку формується електронний реєстр ДФС належних до повернення коштів авансових платежів (передоплати) і направляє його до органів Держказначейства.

У разі повернення частини раніше авансованих коштів для платника податків зменшується сума коштів, в межах якої можна здійснювати сплату платежів під час митного оформлення товарів.

Нагадаємо, що внесення передоплати з митних платежів саме на депозитний рахунок 3734 ДФС з 16 квітня буде обов'язковим для усіх платників згідно з вимогами наказу Мінфіну № 493 від 07.05.2018.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини