Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ОАСК вирішить, чи має право В. Данішевська брати участь у призначенні ВРП верховних суддів

Реклама

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у адміністративній справі за позовом до члена Вищої ради правосуддя Валентини Данішевської (яка є членом ради за посадою - як голова Верховного Суду) щодо її участі у засіданнях ВРП, де розглядаються питання про призначення кандидатів на посади суддів Верховного Суду.

Про це повідомили в прес-службі ОАСК.

Зокрема, позивач просить суд визнати протиправними дії пані Данішевської щодо її участі у засіданнях ВРП у пленарному складі, на яких розглядаються питання щодо внесення подання Президентові України про призначення кандидатів на посади суддів касаційних судів у складі Верховного Суду.

Окружний адміністративний суд міста Києва розглядатиме дану справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін та проведення судового засідання за наявними у справі матеріалами.

Поставивши справу № 4440/19 на контроль у Verdictum, можна отримати рішення суду як тільки воно буде внесено до ЄДРСР.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/173058_podatsya-v-verkhovnyy-i-antikorruptsionnyy-sudy-mozhno-do-14-sentyabrya-obyavlen-konkurs

Нагадаємо,  6 березня ВККС затвердила рейтинги кандидатів на зайняття вакантних посад суддів касаційних судів Верховного Суду: Касаційний адміністративний суд (проходять перші 26) Касаційний господарський суд (проходять 16); Касаційний кримінальний суд (проходять 13); Касаційний цивільний суд (проходять 23). Наразі результати має затвердити Вища рада правосуддя. Схвалених ВРП суддів призначить Президент.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини