Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відтепер приватні заклади освіти можуть отримати освітню субвенцію

15 березня 2019, 17:37
576
0
Реклама

Приватні заклади загальної середньої освіти отримали можливість часткового бюджетного фінансування.

Відповідна постанова Уряду від 27 лютого 2019 року «Про внесення змін до Порядку та умов надання освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам» набрала чинності сьогодні, 15 березня.

Постановою визначено наступні умови, за яких приватний заклад загальної середньої освіти може стати отримувачем освітньої субвенції:

- заклад має ліцензію на провадження освітньої діяльності у сфері загальної середньої освіти;

- провадження освітньої діяльності у сфері загальної середньої освіти розпочато до 1 вересня року, що передує плановому бюджетному періоду;

- щодо закладу не порушено справи про банкрутство та не прийнято рішення про визнання його банкрутом;

- заклад не перебуває у стадії ліквідації.

Щоб отримати субвенцію приватному закладу загальної середньої освіти необхідно до 31 січня поточного року подати відповідному розпоряднику субвенції за місцевим бюджетом підписані керівником такого закладу:

- письмову заяву про надання субвенції;

- відомості у довільній формі про контингент учнів (за рівнями загальної середньої освіти), які здобувають загальну середню освіту в закладі освіти, станом на 5 січня поточного року;

- копії документів, які підтверджують відповідність вищеописаним вимогам, за яких приватний заклад може стати отримувачем освітньої субвенції .

Одержувачі субвенції повинні щомісяця до 8 числа подавати відомості про контингент учнів (за рівнями загальної середньої освіти), які здобувають загальну середню освіту (станом на 5 число місяця). На підставі цих даних розпорядник субвенції щомісяця розподіляє та доводить до одержувачів обсяги бюджетних асигнувань.

Розмір щомісячного бюджетного фінансування на одного учня приватного закладу не може перевищувати середньомісячну суму видатків на такого учня, яка розрахована для відповідної області та м. Києва на відповідний рік за формулою розподілу освітньої субвенції між місцевими бюджетами, затвердженою Кабміном.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини