Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Дороги хочуть зробити довговічнішими

13 березня 2019, 13:00
395
0
Реклама

Заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе повідомив про плани відомства змінити ДБН щодо обов'язкового застосування при проектуванні доріг модифікованих бітумів. Відповідна норма міститься у проекті змін до ДБН В.2.3-4-2015 «Автомобільні дороги. Частина І. Проектування. Частина II. Будівництво», який розробляється ДП «ДерждорНДІ».

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/183082_nov-gbn-mayut-pdvishchiti-strok-sluzhbi-dorg

Згідно з ними, при розробленні проектної документації на будівництво автомобільних доріг, при варіанті нежорсткого дорожнього одягу, необхідно передбачати влаштування дорожнього покриття із щебенево-мастикового асфальтобетону на бітумах модифікованих з комплексом добавок з обов'язковим використанням полімеру, а верхнього шару основи дорожнього одягу - із асфальтобетону (у тому числі щебенево-мастикового) на модифікованих бітумах.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/183704_dorogi-obladnayut-shtuchnimi-vistupami--viginami-proekt-dbn

Такий матеріал має велику тепло- і морозостійкість, еластичність та міцність. За експертними оцінками, це дозволить до 20% подовжити строк служби доріг.

Наразі зобов'язати проектувальників застосовувати модифіковані бітуми планується при проектуванні доріг вищих категорій (І категорії та автомобільних доріг інших категорій міжнародного та національного значення). За можливості, надалі планується поширити цю норму на всі дороги.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини