Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суд визнав незаконними минулі ціни на газ

5 березня 2019, 11:54
2116
1
Реклама

Окружний адміністративний суд м. Києва визнав протиправною та нечинною постанову Кабміну від 27 квітня 2016 року № 315, якою встановлювалися ціни на природний газ.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/184331_yakshcho-sud-skasuvav-zhk-tarifi-oplachen-poslugi-mayut-pererakhuvati---velika-palata

Текст судового рішення поки що не оприлюднений. Провадження по цій справі було відкрито 23 червня 2016 року. Згідно з повідомленням суду, таке рішення прийнято у зв'язку з порушенням Урядом порядку прийняття оскаржуваної постанови.

Зазначимо, що постанова № 315 втратила чинність ще 1 листопада 2018 року у зв'язку з прийняттям Урядом 19 жовтня нового Положення про покладення спеціальних обов'язків на суб'єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу (постанова Кабміну № 867). Цим Положенням встановлено нову формулу ціни на природний газ.

https://jurliga.ligazakon.net/news/156784_tarify-na-gaz-budut-peresmatrivat-kazhdye-polgoda

Скасованою постановою, зокрема, змінювався порядок формування ціни на природний газ для потреб населення, а також дозволялось щокварталу переглядати встановлені роздрібні ціни на газ.

В Кабміні вже відреагували на прийняте судом рішення. Так, прес-секретар Прем'єр-міністра на своїй сторінці в Facebook повідомив, що незважаючи на те, що скасована судом постанова вже була нечинною Кабінет Міністрів подаватиме апеляцію і оскаржить рішення суду в установленому порядку.

Всі судові рішення доступні в системі Verdictum.

Тільки до 20 березня 2019 року придбати систему аналізу судових рішень VERDICTUM і сервіс моніторингу партнерів CONTR AGENT можна зі знижкою 30%.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини