Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Банки зможуть звертати стягнення на майнові комплекси і акції без згоди АМКУ - проект

Реклама

Комітет з питань економічної політики рекомендував Верховній Раді прийняти за основу законопроект № 9526 "Про внесення змін до статті 22 Закону України "Про захист економічної конкуренції" щодо звернення стягнення на обтяжене майно".

Законопроект має на меті удосконалення процедури розгляду заяв та справ про концентрацію суб'єктів господарювання, у випадках набуття у власність банками та іншими фінансовими установами активів у вигляді єдиного майнового комплексу, часток (акцій, паїв) суб'єкта господарювання шляхом звернення стягнення на предмет застави (іпотеки) чи іншого забезпечувального обтяження.

Статтю 22 Закону "Про захист економічної конкуренції" пропонується доповнити положенням, відповідно до якого не вважатиметься концентрацією придбання/набуття у власність банками та іншими фінансовими установами активів у вигляді єдиного майнового комплексу, часток (акцій, паїв) суб'єкта господарювання шляхом звернення стягнення на предмет застави (іпотеки) чи іншого забезпечувального обтяження, за умови їх наступного відчуження суб'єктам господарювання, не пов'язаним відносинами контролю, протягом одного року з дня такого придбання/набуття у власність. На клопотання зазначених осіб із обґрунтуванням неможливості здійснення наступного відчуження органи Антимонопольного комітету України можуть прийняти рішення про продовження цього строку.

Нагадаємо, про переоформлення власності можна дізнатись через сервіс СМС-Маяк. Зауважте, що до 20 березня 2019 року сервіс моніторингу партнерів ContrAgent  можна придбати зі знижкою 30 % (за умови одночасної покупки системи аналізу судових рішень Verdictum).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини