Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Серйозно пораненим в протистоянні з РФ волонтерам продовжать видавати одноразову допомогу

Реклама

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/137642_volontery-i-dobrovoltsy-kotorye-stali-invalidami-poluchat-odnorazovuyu-denezhnuyu-pomoshch

Уряд привів питання виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті) або інвалідності волонтера внаслідок поранення (контузії, травми або каліцтва), отриманого під час надання волонтерської допомоги в районі проведення антитерористичної операції, бойових дій та збройного конфлікту, у відповідність з чинним законодавством.

Відповідну постанову № 119 було прийнято на урядовому засіданні 20 лютого 2019 року.

Цією постановою було оновлено постанову Кабінету Міністрів від 19 серпня 2015 р. № 604.

Зокрема, назву і текст відповідної постанови, а також Порядку та умов виплати зазначеної допомоги доповнено словами "здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях". Також замінено термін "інваліди" на термін "особи з інвалідністю".

Установлено, що у разі зміни групи або причини інвалідності після первинного її установлення розмір призначеної одноразової грошової допомоги у зв'язку із зазначеними змінами не переглядатиметься.

Мінсоцполітики відповідно до Порядку використання коштів резервного фонду бюджету подаватиме Кабміну звернення про виділення коштів із резервного фонду державного бюджету, списки волонтерів та осіб, щодо яких прийнято рішення про призначення одноразової грошової допомоги, та відповідні розрахунки не пізніше ніж через 14 робочих днів з дати реєстрації таких списків.

Постанова набрала чинності 26 лютого 2019 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини