Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлено методику оцінки фінансової стійкості системи гарантування вкладів

Реклама

З 16 лютого діятиме нова редакція Методики оцінки фінансової стійкості Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, затверджена рішенням від 13 грудня 2018 року № 3358.

Методика застосовується при оцінці Фондом фінансової стійкості системи гарантування вкладів і прогнозуванні потенційних надходжень коштів та витрат Фонду на виведення неплатоспроможних банків з ринку або ліквідацію на підставі статті 77 Закону "Про банки і банківську діяльність" та відшкодуванні коштів вкладникам.

Методика містить формули:

- розрахунку фінансової стійкості Фонду (ФСФ i), що здійснюється щомісяця станом на 1 число і визначається як співвідношення коштів Фонду та суми гарантованих Фондом коштів;

- розрахунку потенційних витрат Фонду на виведення неплатоспроможних банків з ринку та відшкодування коштів вкладникам (здійснюється щомісяця).

Також визначено алгоритм розрахунку очікуваної суми задоволення кредиторських вимог Фонду гарантування вкладів фізичних осіб до банків, процедура ліквідації яких здійснюється Фондом.

В свою чергу для розрахунку прогнозної гарантованої суми відшкодування коштів за вкладами використовуються дані Звіту про вклади фізичних осіб в учасниках Фонду (форма N 1Ф), дані статистичної звітності Національного банку України, інформація НБУ щодо застосованих до банків заходів впливу, встановлення особливого режиму нагляду, виявлених порушень та інша інформація.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини