Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Забудовників зобов'яжуть проектувати тільки енергоефективне житло

Реклама

За повідомленням Мінрегіону, у проекті нових ДБН В.2.2-Х:201Х "Житлові будинки. Основні положення" пропонується ввести норму щодо проектування житлових будинків з класом енергоефективності не нижче "С". Це дасть змогу до 40 % заощаджувати на енергії та у разі реконструкції будинків суттєво продовжить їх строк експлуатації. Норма стосується нового будівництва та реконструкції.

Закон щодо енергоефективності будівель впроваджує європейські вимоги до енергозбереження, вводячи класи енергоефективності будівель від "A" до "G". Тому в нових ДБН Мінрегіон ці зміни врахує.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/182716_energetichn-sertifkati-budvel-perevryatimut

Згідно з проектом ДБН житлові будинки та вбудовані в них приміщення громадського призначення слід проектувати класом енергоефективності не нижче "С" з урахуванням вимог ДБН В.2.6-31:2016 "Теплова ізоляція будівель".

Проект нових ДБН розробляє ПАТ "КиївЗНДІЕП".

Мінрегіон нагадав, що з 1 вересня 2018 року набрала чинності норма щодо обов'язкової енергомодернізації будівель шкіл, а з 1 жовтня - дитячих садків. Завдяки цьому мінімум на 20 % збільшується строк експлуатації таких будівель. Відповідні зміни містяться у нових ДБН В.2.2-3:2018 "Будинки і споруди. Заклади освіти" та ДБН В.2.2-4-2018 "Будинки і споруди. Заклади дошкільної освіти".

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/169452_zatverdzheno-chotiri-novikh-dbn

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини