Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держоргани переведуть в цифровий формат неефективні аналогові системи

Реклама

Уряд затвердив засади реалізації органами виконавчої влади принципів державної політики цифрового розвитку.

Відповідну постанову № 56 було прийнято на засіданні 30 січня 2019 року.

Серед основних принципів названо принципи відкритості, прозорості, багаторазовості використання, технологічної нейтральності і портативності даних, орієнтованості на громадян, інклюзивності та доступності, безпечності та конфіденційності, багатомовності, підтримки прийняття рішень, адміністративного спрощення, збереження інформації, оцінювання ефективності та результативності.

Установлено, що застосування принципів державної політики цифрового розвитку під час реалізації прав та свобод громадян забезпечується органами виконавчої влади в процесі підготовки проектів нових нормативно-правових актів або внесення змін до нормативно-правових актів і реалізації владних повноважень шляхом застосування цифрових технологій.

Прийняття документа забезпечить дотримання засад реалізації органами виконавчої влади принципу державної політики цифрового розвитку "цифровий за умовчанням". Такий принцип означає переведення у цифровий формат тих аналогових систем, розвиток та підтримка яких є очевидно невигідними та неефективними.

Реалізація рішення Уряду забезпечить доступ до даних, знань, послуг та інших інформаційних продуктів органів державної влади та органів місцевого самоврядування не лише зсередини самих органів, а також і із-за їх меж (фізичних і віртуальних) іншим органам і секторам економіки.

Дотримання політики цифрового розвитку "цифровий за умовчанням" допоможе сформувати спільний підхід до надання доступу до своїх адміністративних та інших послуг через Інтернет, безшовної їх інтеграції, розпоряджання своїми електронними інформаційними ресурсами, вирішення питань безпеки та захисту даних. Таким чином, органи виконавчої влади зможуть заощаджувати час, зменшувати витрати, підвищувати прозорість і поліпшувати якість послуг, які вони надають громадянам і підприємствам.

Зауважимо, що про особливості використання електронного цифрового підпису в договорі, під час вчинення нотаріальних дій можна дізнатися в модулі "Ситуації для юриста" Інформаційно-правових систем "ЛІГА:ЗАКОН".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини