Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 1 травня міняються правила будівництва в сейсмічних районах

Реклама

За повідомленням прес-служби Мінрегіону, 31 січня 2019 року опубліковано Зміну № 1 до ДБН В.1.1-12:2014 "Будівництво у сейсмічних районах України", яка офіційно набере чинності 1 травня 2019 року.

Зміна вводить удосконалене та розширене районування України за сейсмічними показниками, яке включає житлові та громадські будівлі заввишки від 73,5 м та всі об'єкти зі значним класом наслідків (великі стадіони, лікарні, ЖК, ТРЦ, школи та інші будівлі). Очікується, що такі зміни сприятимуть підвищенню безпеки будівель та більш якісному їх проектуванню.

Так, згідно зі змінами, для проектування житлових і громадських будівель заввишки від 73,5 м і вище та для всіх об'єктів будівництва із значним (СС3) класом наслідків, які не ідентифікуються як об'єкти підвищеної небезпеки, використовується карта 3СР-2004-В, що дозволить зменшити інтенсивність сейсмічного впливу на 1 бал.

Крім цього, змінами також розширено умови використання сучасних матеріалів, зокрема, блоків із ніздрюватого бетону автоклавного твердіння, який відрізняється своїми теплоізоляційними властивостями та високою екологічністю.

Зміна до ДБН розроблена Державним науково-дослідним інститутом будівельних конструкцій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини