Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Квартирні шахраї намагалися переоформити квартиру киянина

Реклама

У Києві викрили групу шахраїв, які намагалися переоформити квартиру, скориставшись відсутністю господаря. Завдяки пильності нотаріуса їм не вдалося провернути оборудку з квартирами. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/183493_u-kiv-shakhra-nezakonno-zavolodli-pyatma-kvartirami

До Шевченківського управління поліції зателефонував приватний нотаріус та повідомив, що до нього за послугою звернулися дві особи, але під час перегляду представлених документів виникли сумніви у їх достовірності. За викликом негайно виїхала слідчо-оперативна група для документування події.

Шахраї заснували ТОВ і шляхом підробки документів зробили киянина співзасновником, а замість грошей до статутного капіталу внесли нерухомість - дві квартири у столиці. Поки власник квартири відпочивав за кордоном, шахраї скористалися його відсутністю, підробили документи і звернулися з ними до нотаріуса, щоб переоформити право власності на нерухомість. Проте нотаріус відмовила їм через розбіжності у документах. Наступного дня вони звернулися до іншої контори, де у нотаріуса також виникли питання і він одразу викликав правоохоронців.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15 КК, ч. 4 ст. 190 КК (замах на шахрайство), ч. 1 та ч. 4 ст. 358 КК (підробка документів, печаток, штампів і бланків, збут або використання підробних документів, печаток, штампів).

Фігурантам за скоєння ряду злочинів загрожує до дванадцяти років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Щоб уберегти майно від таких шахраїв власник може самостійно контролювати реєстраційні дії щодо своєї нерухомості. У цьому допоможе зручний сервіс SMS-маяк, який дозволяє оперативно дізнатися про зміни в реєстрі зручним способом: по смс, електронній пошті або в особистому кабінеті.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини