Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оператори поштового зв'язку зможуть здійснювати грошові перекази в гривні

Реклама

НБУ розповсюдив на операторів поштового зв'язку порядок видачі та відкликання ліцензії на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунків і передбачив можливість надання ним такій ліцензії.

Відповідні зміни передбачені постановою від 29 січня 2019 № 25, яка набуде чинності 7 лютого.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/183186_v-ukran-vvoditsya-nova-sistema-valyutnogo-regulyuvannya

Документом встановлено вимоги до операторів поштового зв'язку у частині структури власності, ділової репутації, професійної придатності та фінансового стану.

Зокрема, умовами видачі ліцензії є: відсутність протягом року порушень у сфері надання послуг поштового зв'язку в частині поштового переказу; відсутність порушень у сфері запобігання легалізації доходів; відповідність керівників і власників вимогам ділової репутації та професійної придатності. Крім того, у оператора поштового зв'язку повинно бути не менше 50 структурних підрозділів, в яких планується здійснення переказу коштів, на території не менше 50 % областей України (окрім тимчасово окупованих територій), а також наявність не менше 50 % доходів за попередній звітний рік/на останню звітну дату, отримані від діяльності у сфері надання послуг поштового зв'язку, що підтверджується аудиторським звітом суб'єкта аудиторської діяльності.

Керівник оператора поштового зв'язку повинен відповідати наступним вимогам до ділової репутації і професійної придатності :

1) мати:

- вищу освіту;

- стаж роботи на керівних посадах не менше двох років;

2) не мати:

- заборгованості зі сплаті податків і зборів;

- простроченого більше 30 календарних днів фінансового зобов'язання, сума якого перевищує 150 тыс грн (або еквівалент суми 5000 євро, якщо зобов'язання виражене в іноземній валюті) перед будь-яким банком або іншою юридичною або фізичною особою;

- досвіду роботи на керівній посаді у юрособі, відносно якої було збуджено провадження у справі про банкрутство, в органах управління і контролю або на посаді відповідального за фінансовий моніторинг, до якого були застосовані санкції іноземними державами.

Оператор поштового зв'язку у разі зміни керівника зобов'язаний впродовж 10 робочих днів з дня державної реєстрації змін у письмовій формі повідомити НБУ про такі зміни і подати документи про нового керівника.

Крім того, постановою № 25 оновлені форми документів, які надаються для отримання ліцензії, а також форма ліцензії.

Нагадаємо, з 7 лютого на пошті також можна буде купити валюту

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини