Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Введені антидемпінгові заходи на імпорт солі і ламп з Білорусі

Реклама

Міжвідомчою комісією з міжнародної торгівлі (МКМТ) 25 січня прийнято рішення про застосування антидемпінгових заходів щодо солі виварної кухонної гатунку екстра і ламп розжарювання походженням з Республіки Білорусь. Про це повідомила прес-служба Мінекономрозвитку.

МКМТ почала антидемпінгове розслідування щодо імпорту кухонної солі сорту екстра у 2017 році та в ході розслідування встановила факт демпінгу. Було ухвалено рішення про застосування мита на рівні 11,85 % для експортерів з Білорусі строком на п'ять років. В той же час ВАТ "Мозирьсоль" взяло на себе добровільне цінове зобов'язання і запропонувало припинити демпінговий імпорт і встановити мінімальні ціни експорту в Україну. МКМТ визнала добровільне цінове зобов'язання задовільним і вирішила не застосовувати остаточні антидемпінгові заходи щодо імпорту кухонної солі Мозирьсоли.

Також МКМТ у грудні 2017 порушила антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну електричних ламп розжарювання потужністю не більше 200 Вт і напругою більше 100 В походженням з Республіки Білорусь. В ході розслідування встановлено факт демпінгу і проведені консультації з білоруською стороною. Брестський електроламповий завод запропонував надати добровільне письмове зобов'язання про перегляд ціни, але запропонованої мінімальної ціни недостатньо для усунення демпінгу та збитку для національного виробника. МКМТ прийняла рішення застосувати антидемпінгове мито у розмірі 17,73 % до імпорту ламп розжарювання походженням з Білорусі.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини