Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Іноземним неурядовим організаціям можуть спростити надання і отримання гуманітарної допомоги

Реклама

Правовідносини у сфері гуманітарної допомоги запропоновано удосконалити.

Відповідний законопроект "Про внесення змін до деяких законів України щодо гуманітарної допомоги" було схвалено на засіданні Уряду 23 січня з дорученням доопрацювати його в одноденний термін відповідно до регламентних вимог Кабміну.

Норми проекту спрямовані на врегулювання правовідносин у сфері гуманітарної допомоги, зокрема її надання та отримання представництвами неурядових організацій інших держав, міжнародними неурядовими організаціями та іноземними урядовими організаціями, у підтримці яких українці зацікавлені у нинішніх реаліях.

Після проведення відповідної акредитації в Україні такі організації зможуть надавати та отримувати гуманітарну допомогу за спрощеним механізмом. Своєю чергою, громадяни України, які потребують гуманітарної допомоги, забезпечуватимуться нею більш оперативно та в необхідному обсязі.

Також цим законопроектом передбачено удосконалити правове регулювання процесу визнання гуманітарної допомоги шляхом передання функцій з прийняття відповідних рішень Комісії з питань гуманітарної допомоги при Кабміні, а також розширити коло органів, позиції яких враховуються при ухваленні рішень з питань гуманітарної допомоги.

Заплановано спростити механізм ввезення на митну територію України гуманітарних автомобілів спецпризначення, у тому числі транспортних засобів, призначених для використання під час проведення ООС, у частині незастосування до них умов екологічної відповідності Євро-5 і збільшення до 10 т обсягу вантажів, які визнаються гуманітарною допомогою за рішеннями обласних, Київської міської держадміністрацій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини