Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зупинки транспорту збираються обладнати зручними для осіб з інвалідністю бордюрами

Реклама

Як повідомляє прес-служба Мінрегіону, у міністерстві вивчають необхідність внесення нових змін у ДБН В.2.3-5:2018 "Вулиці та дороги населених пунктів" щодо можливості проектувати увігнуті бордюри на зупинках громадського транспорту, зручні для безперешкодного доступу осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп до транспортних засобів.

Завдяки увігнутим бордюрам низькопідлоговий автобус чи тролейбус зможе під'їжджати впритул до посадкової платформи, не створюючи зазорів. Це потрібно для підвищення доступності громадського транспорту для зазначених категорій осіб.

Доцільність влаштування таких бордюрів може залежати від ситуації: конкретного маршруту та наявності низькопідлогового громадського транспорту на цьому маршруті.

Ці бордюри в Європі називаються "busbord" і представляють собою бетонні профілі із увігнутою частиною, при наїзді на які колеса транспорту не пошкоджуються.

Пропозиція з впровадження в Україні таких засобів сприятиме створенню ефективного безбар'єрного простору на зупинках громадського транспорту і направлена на підвищення якості обслуговування в ньому.

Проект змін до ДБН наразі розробляється ДП "ДерждорНДІ".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини