Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держслужбовці отримають службове посвідчення з безконтактним електронним носієм

8 січня 2019, 14:28
4935
0
Автор:
Реклама

Уряд прийняв рішення щодо запровадження єдиного зразка бланка службового посвідчення посадових осіб і працівників органів виконавчої влади та Секретаріату Кабміну. Такі бланки службових посвідчень пропонується виготовляти за єдиним зразком у форматі пластикової картки типу ID-1 з безконтактним носієм.

Відповідну постанову № 1137 було прийнято на урядовому засіданні 27 грудня 2018 року.

Установлено, що службові посвідчення, видані до набрання чинності цією постановою, є чинними протягом строку, на який їх видано. До забезпечення видачі службового посвідчення з безконтактним електронним носієм посвідчення оформляються з використанням бланків попередніх зразків.

Секретаріату Кабміну, міністерствам та іншим центральним і місцевим органам виконавчої влади надано 6-місячний строк для забезпечення відповідних органів бланками службового посвідчення з безконтактним електронним носієм.

Бланк службового посвідчення посадових осіб і працівників органів виконавчої влади та Секретаріату Кабміну з безконтактним електронним носієм виготовляється у формі пластикової картки формату ID-1, що містить безконтактний електронний носій, розміром 54 х 85,6 мм. У бланк посвідчення імплантовано безконтактний електронний носій, який відповідає вимогам ISO/IEC 14443 щодо запису і зчитування даних.

На лицьовому боці бланка посвідчення надруковано чотири захисні сітки нерегулярної структури, що створюють зображення у вигляді орнаментального рисунка з елементами гільйошної розетки.

На зворотному боці бланка посвідчення надруковано захисну сітку сірого кольору регулярної структури.

На фоні сітки надруковано стилізоване зображення малого Державного Герба України та смуги, що виконані фарбами синього і жовтого кольорів.

Також фарбою синього кольору надруковано слово "ПОСВІДЧЕННЯ".

Уздовж смуг у кольорі сірої сітки виконано позитивний мікротекст "УКРАЇНА", що повторюється.

У лівій частині бланка посвідчення оптико-перемінною фарбою надруковано способом трафаретного друку стилізоване зображення карти України.

Персоналізація бланка посвідчення здійснюється способом кольорового термодруку і містити як візуальну інформацію про посадову особу, її статус та повноваження, так і інформацію, яку буде занесено до безконтактного носія.

Необхідність прийняття рішення зумовлена розрізненістю форм бланків посвідчень. Оскільки в основному службові посвідчення виготовляються у формі паперових книжечок, це робить такі посвідчення легкодоступними до підробки, а також впливає на можливість достовірності встановлення особи власника посвідчення та визначення правомірності його представницьких повноважень.

Постанова набрала чинності 29 грудня 2018 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини