Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президента просять прискорити реформу адвокатури: зареєстрована петиція щодо законопроекта №9055

Реклама

На сайті Президента зареєстрована петиція щодо необхідності ухвалення законопроекту №9055 «Про адвокатуру та адвокатську діяльність».

Ініціатором звернення є адвокат Ростислав Кравець. Його вже підтримало 58 громадян. Збір підписів триває: за 90 днів необхідно набрати 25 тисяч голосів. Якщо мінімальний поріг підтримки буде подолано, Петро Порошенко розгляне петицію та надасть відповідь у межах компетенції.

Президента просять прискорити зміни "для відновлення незалежності адвокатури та як наслідок якісного надання професійної правничої допомоги в Україні".

На думку ініціатора петиції недосконалість чинного Закону «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» призвела до залежності органів адвокатського самоврядування від керівництва Національної асоціації адвокатів України та Ради адвокатів України.

Р. Кравець називає запропоновані Президентом зміни прогресивними і вважає, що суспільство та депутатів вводять в оману, не розкриваючи суті запропонованої реформи адвокатури та розказуючи, що розширення прав адвокатів та гарантій адвокатської діяльності зашкодить громадянам та адвокатурі. Також в петиції йде мова про випадки "захоплення органів адвокатського самоврядування, що відбулось у Києві чотири роки тому та у Дніпрі в цьому році, коли за допомогою невідомих осіб при мовчазному не втручанні правоохоронців проводились конференції та навіть з'їзди без допуску адвокатів".

Нагадаємо, законопроект визнано таким, що не відповідає вимогам антикорупційного законодавства, а Головне науково-експертне управління рекомендує за результатами розгляду в першому читанні повернути проект Президентові на доопрацювання. Разом з тим, Комітет з питань правової політики та правосуддя рекомендував прийняти законопроект за основу.

Законопроект був зареєстрований у Верховній Раді 6 вересня. Зауваження щодо ряду пропозицій Президента виказали Українська Хельсінська спілка з прав людини і Харківська правозахисна група. У свою чергу з різкою критикою законопроекту виступають очільники адвокатського самоврядування.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини