Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Трансформаторні підстанції пропонують віддавати громадам разом з житлом

22 грудня 2018, 10:35
844
0
Автор:
Реклама

18 грудня Уряд схвалив ініційований Мінекономрозвитку законопроект, який спрощує правила передачі деяких об'єктів з державної у комунальну власність.

У разі ухвалення відповідних змін до Закону «Про передачу об'єктів права державної та комунальної власності» передача деякого майна у комунальну власність відбуватиметься за рішенням уповноваженого органу управління майном (без рішення Кабміну). Так, органи управління держпідприємствами зможуть самостійно передавати в комунальну власність: об'єкти житлового фонду (гуртожитки, житлові комплекси та/або їх частини) та інші об'єкти соціальної інфраструктури (навчальні заклади, заклади культури (крім кінотеатрів), фізкультури та спорту, охорони здоров'я (крім санаторіїв, профілакторіїв, будинків відпочинку та аптек), соціального забезпечення, дитячі оздоровчі табори), які перебувають у повному господарському віданні чи оперативному управлінні державних підприємств.

Також Мінекономрозвитку пропонує доповнити перелік об'єктів, що можуть безоплатно передаватись з державної в комунальну власність, об'єктами інженерної інфраструктури електроенергетики (зокрема, трансформаторні підстанції та електричні мережі). Таке рішення дозволить уникнути ситуацій, коли житловий фонд, що передається у комунальну власність, отримує електроенергію від трансформаторної підстанції, яка належить іншому органу управління державним майном.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини