Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Конфісковані у корупціонерів кошти підуть на житло для поліцейських і учасників АТО

21 грудня 2018, 13:21
557
0
Автор:
Реклама

Уряд уніс зміни до Статуту Державної іпотечної установи. Зокрема, статутний капітал установи збільшено до 2,355 млрд грн. Згідно зі Статутом розмір статутного капіталу Установи може бути змінено виключно за рішенням Кабінету Міністрів України.

Відповідну постанову № 1068 було прийнято на урядовому засіданні 12 грудня.

Збільшення відбулося за рахунок нерозподіленого залишку коштів, джерелом формування яких у 2017 році були надходження конфіскованих коштів і коштів, отриманих від реалізації майна, конфіскованого за рішенням суду за вчинення корупційного та пов'язаного з корупцією правопорушення.

Рішення прийнято для придбання квартир з метою забезпечення житлом поліцейських та осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту, учасників АТО, які потребують поліпшення житлових умов на умовах фінансового лізингу.

Довідково. Державна іпотечна установа відноситься до переліку підприємств, які мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави.

Її створено постановою Кабміну від 8 жовтня 2004 року № 1330. Засновником ДІУ виступила держава в особі Уряду.

Основною метою діяльності Установи є рефінансування іпотечних кредиторів (банків і небанківських фінансових установ, які провадять діяльність з надання забезпечених іпотекою кредитів), у тому числі за рахунок коштів, що надійшли від розміщення цінних паперів.

Предметом діяльності є, зокрема, фінансовий лізинг стосовно об'єктів житлової нерухомості відповідно до законодавства.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини