Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держзамовники оборонки стануть суб'єктами ЗЕД

20 грудня 2018, 17:17
256
0
Автор:
Реклама

Рада має намір розширити можливості державних замовників з оборонного замовлення, зменшити витрати на закупівлю продукції, робіт та послуг оборонного призначення за імпортом.

Відповідний законопроект № 922 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо здійснення закупівлі продукції, робіт і послуг оборонного призначення за імпортом» було прийнято за основу на вечірньому засіданні Парламенту 20 грудня.

Наголошено, що законопроект потребує ретельного доопрацювання до другого читання.

Законопроектом запропоновано надати можливість державним замовникам з державного оборонного замовлення безпосередньо здійснювати закупівлю продукції, робіт та послуг оборонного призначення за імпортом, щоб зекономити кошти за рахунок відсутності плати за посередницькі послуги.

Передбачено, що державні замовники з оборонного замовлення є суб'єктами ЗЕД і суб'єктами здійснення міжнародних передач товарів. Для цього проектом Закону вносяться зміни до законів "Про державне оборонне замовлення", «Про державний контроль за міжнародними передачами товарів військового призначення та подвійного використання", "Про зовнішньоекономічну діяльність" та ГК України.

Також пропонується удосконалити правове регулювання питань, пов'язаних з офсетними договорами.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини