Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

УПЦ (МП) перейменують на Російську православну церкву в Україні

20 грудня 2018, 14:55
503
0
Автор:
Реклама

Українську православну церкву (Московського патріархату) зобов'язали у назві вказати на приналежність до Російської православної церкви (РПЦ).

Відповідний Закон (проект № 5309) «Про внесення змін до Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» щодо назви релігійних організацій (об'єднань), які входять до структури (є частиною) релігійної організації (об'єднання), керівний центр (управління) якої знаходиться за межами України в державі, яка законом визнана такою, що здійснила військову агресію проти України та/або тимчасово окупувала частину території України» було прийнято на ранковому засіданні Парламенту 20 грудня.

Статтю 12 Закону "Про свободу совісті та релігійні організації" доповнено частиною 7, згідно з якою релігійна організація, яка безпосередньо або як складова частина іншої релігійної організації входить до структури релігійної організації, керівний центр якої знаходиться за межами України в державі-агресорі, зобов'язана відобразити свою приналежність у назві. Назва релігійного філіалу має містити повну статутну назву такої релігійної організації (об'єднання) з можливим додаванням слів "в Україні" або позначення місця в структурі іноземної релігійної організації.

Закон визначає ознаки входження до ворожих релігійних організацій і зобов'язує їх церкви в Україні протягом 4 місяців внести передбачені зміни до офіційної назви та до статуту (положення). Якщо така релігійна організація (об'єднання) не змінила офіційну назву та не подала на реєстрацію зміни до статуту, її статут (положення) втрачає чинність у частині, якою визначається повна офіційна назва релігійної організації (об'єднання).

Закон обмежує доступ священнослужителів таких релігійних організацій (об'єднань) у частини, з'єднання Збройних Сил та інших військових формувань України тощо.

Відповідні зміни внесено до ст. 12 Закону «Про свободу совісті та релігійні організації».

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини