Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суд перевірить, чи дотримана процедура відбору книг, закуплених у бібліотеки

Реклама

Окружний адміністративний суд міста Києва перевірить якість відбору "Українським інститутом книги" книжок, закуплених для бібліотек за державні кошти.

Ухвала про відкриття відповідної справи № 640/19418/18 була винесена 11 грудня.

Позивач, який був учасником відбору, просить суд скасувати рішення експертної ради про затвердження переліку індивідуальних оціночних відомостей з відбору книжкової продукції та постанову Кабміну про схвалення сформованого "Українським інститутом книги" переліку.

Позовні вимоги обґрунтовано, серед іншого, порушенням відповідачами Порядку відбору книжкової продукції, що пропонується до закупівлі для поповнення бібліотечних фондів.

Позивач вважає, що при формуванні переліку книг для закупівлі було допущено ряд порушень. По-перше, до відбору не можуть бути прийняті книги, видані раніше, ніж за рік до процедури, та профінансовані за держкошти, що мало місце. Крім того, заздалегідь не оприлюднили склад експертів, залучених до відбору, та не опублікували критерії відбору. Також позивач заявляє про можливий конфлікт інтересів у декількох членів експертної комісії. На думку позивача, відбір книжкової продукції був недбалим, оскільки відбувся зашвидко.

Зверніть увагу: слідкувати за ходом справи можна, поставивши її на контроль у системі аналізу судових рішень Verdictum.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини