Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЄСПЛ зобов'язав Росію забезпечити лікування полонених моряків

Реклама

Європейський суд з прав людини 4 грудня частково задовольнив заяву України щодо застосування попередніх заходів відповідно до Правила 39 Регламенту Суду та зобов'язав Росію забезпечити поранених моряків, захоплених 25 листопада, відповідним лікуванням.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник Міністра юстиції України - Уповноважений у справах Європейського суду з прав людини Іван Ліщина.

Суд залишив в силі вимогу до РФ щодо надання інформації щодо стану здоров`я та умов тримання українських моряків, яку він не отримав від Росії в строк, встановлений в листі Суду від 29 листопада.

Україна має подати повноцінну міждержавну заяву до ЄСПЛ щодо порушення прав моряків до 7 січня 2019 року.

Уряд Російської Федерації для належного ведення судового розгляду за міждержавною заявою, поданою Україною проти Російської Федерації 29 листопада 2018 року має забезпечити медичне лікування полоненим воєнним морякам, включаючи поранених внаслідок інциденту, що стався 25 листопада в Керченській протоці, - йдеться в повідомленні ЄСПЛ.

Нагадаємо, Правило 39 Регламенту регулює застосування Судом тимчасових заходів. Палата чи, уразі потреби, її голова може - за власною ініціативою або на прохання однієї зі сторін чи будь-якої особи, якої це стосується, - вказати сторонам на тимчасові заходи, які, на її думку, доцільно вжити в інтересах сторін чи в інтересах належного здійснення провадження у справі. Комітету міністрів надсилається повідомлення про такі заходи. Палата може зробити запит сторонам у справі надати інформацію щодо будь-якого питання стосовно виконання тимчасових заходів, на які вона вказала.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини