Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чоловіків-росіян у віці від 16 до 60 років можуть не пустити в Україну

30 листопада 2018, 14:08
659
0
Автор:
Реклама

Під час наради про заходи з реалізації Указу та Закону щодо запровадження воєнного стану під головуванням Президента Голова Держприкордонслужби Петро Цигикал поінформував про заходи, вжиті цією Службою, у зв'язку із запровадженням воєнного стану.

Голова ДПСУ доповів, що Держприкордонслужбу переведено в перший рівень повної бойової готовності і кордон охороняється за посиленим режимом.

За його словами, основні зусилля були спрямовані на ефективне застосування резервів та їх доукомплектування, висилку збільшених нарядів на кордон з Російської Федерацією та на адміністративну межу з тимчасово окупованим Кримом. Також прикордонні наряди додатково посилені зброєю та бронетехнікою, відбувається нарощення інженерно-фортифікаційного облаштування та посилено моніторинг обстановки на кордоні, активізовано оперативні та контррозвідувальні заходи.

Він також повідомив про посилення заходів у районі проведення операції Об'єднаних сил.

«У пунктах пропуску здійснюються посилені заходи контролю. На сьогодні обмежено в'їзд іноземців, перш за все громадян Російської Федерації. Не пропускаються громадяни Російської Федерації віком від 16 до 60 років, особи чоловічої статі», - повідомив Петро Цигикал.

При цьому Голова ДПСУ підкреслив, що стосовно громадян України жодних обмежень на кордоні не запроваджується.

Президент також наголосив на важливості посилення вимог до реєстрації, особливо в областях, де введено воєнний стан щодо громадян Російської Федерації. Він доручив унести на затвердження відповідні пропозиції протягом 24 годин.

Про обмеження в'їзду росіян-чоловіків від 16 до 60 повідомив і Президент Петро Порошенко.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини