Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Поліцейська охорона стежитиме за стратегічними державними об'єктами за договором

30 листопада 2018, 11:00
403
0
Автор:
Реклама

Уряд затвердив категорії об'єктів державної форми власності та сфер державного регулювання, які підлягають охороні органами поліції охорони на договірних засадах.

Відповідну постанову № 975 було прийнято на урядовому засіданні 21 листопада.

Головною метою постанови є підвищення рівня безпеки та захищеності об'єктів державної форми власності та сфер державного регулювання від злочинних посягань.

Окремо зауважено, що об'єкти, що охороняються відомчими (спеціальними, спеціалізованими, воєнізованими) підрозділами охорони або військовими формуваннями, які створені та діють відповідно до законодавства, за рішенням керівництва органу, підприємства, установи, організації, у віданні яких перебувають такі об'єкти, можуть охоронятися (посилюватися) органами поліції охорони на договірних засадах (крім підприємств, установ, організацій, які перебувають у сфері управління Держрезерву).

Постанова дозволить забезпечити належну охорону об'єктів державної форми власності та сфер державного регулювання, у тому числі особливо важливих, підвищеної небезпеки та стратегічного значення для економіки і безпеки держави, та знизить ризики можливості здійснення протиправних посягань.

МВС має затвердити порядок забезпечення охорони об'єктів органами поліції охорони на договірних засадах, а також спільно з Мінекономрозвитку - Методику формування ціни на послуги, які надаються органами поліції охорони.

Нагадаємо, у 10 областях України введено воєнний стан, тому мають бути посилені заходи безпеки.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини