Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уточннено процедуру визначення пов’язаних з банками осіб

28 листопада 2018, 14:23
451
0
Автор:
Реклама

Нацбанк надав комерційним банкам можливість самостійно встановлювати порядок затвердження переліку пов'язаних з банком осіб.

Відповідні зміни до Положення про визначення пов'язаних із банком осіб затверджено постановою Правління НБУ від 26 листопада 2018 року № 125.

Установлено, що банк зобов'язаний надавати Нацбанку інформацію (звітність) про пов'язаних із банком осіб за формою та в строки, визначені нормативно-правовим актом НБУ з питань організації статистичної звітності, що подається до нього.

Банк має право протягом 15 робочих днів з дня отримання повідомлення НБУ про визначення особи пов'язаною з банком подати до регулятора клопотання про визначення відсутності ознак пов'язаності особи з банком з обґрунтуванням і підтвердними документами.

Також банк має право подати до Нацбанку таке клопотання з обґрунтуванням і підтвердними документами після завершення 15 робочих днів з дня отримання повідомлення НБУ про визначення особи пов'язаною з банком, якщо така особа втратила ознаки пов'язаності після такого визначення.

Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайту) платіжних систем (Комітет) має право прийняти рішення про скасування / припинення дії / зміну або залишення без змін рішення про визначення особи пов'язаною з банком.

Банк має право визначити непов'язаною з банком фізичну або юридичну особу, яка була визначена НБУ пов'язаною з банком:

- відповідно до рішення Комітету про скасування / припинення дії / зміну рішення про визначення особи пов'язаною з банком;

- у зв'язку з припиненням цивільної правоздатності фізичної або юридичної особи.

Постанова набирає чинності з 28 листопада 2018 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини