Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Навчальні збори Нацгвардії плануються за рік

28 листопада 2018, 10:00
572
0
Автор:
Реклама

Врегульовано порядок організації, планування та проведення навчальних зборів з військовозобов'язаними, крім резервістів, Національній гвардії України.

Відповідний наказ МВС від 16 жовтня 2018 роки № 833 набув чинності 27 листопада.

Тривалість навчальних зборів, місце і час їх проведення, а також склад військовозобов'язаних визначаються Головним управлінням Нацгвардії за погодженням з Генштабом ЗСУ.

Навчальні збори поділяються на:

- навчальні збори призначеного складу - підготовка військовозобов'язаних за відповідними спеціальностями і посадами в складі підрозділів, військових частин, до яких вони призначені за мобілізаційним планом;

- навчальні збори з підготовки фахівців дефіцитних для Нацгвардії спеціальностей - підвищення рівня підготовки військовозобов'язаних з найбільш дефіцитних для НГУ спеціальностей, яких не вистачає в районах комплектування військових частин;

- перевірочні збори - перевірка системи оповіщення, збору і приймання мобілізаційних ресурсів відповідно до встановлених планами строків.

Планування учбових зборів проводиться в поточному році, який передує року їх проведення, та здійснюється в два етапи: визначається потреба в коштах державного бюджету на відповідний рік та ліміти залучення військовозобов'язаних; розробляється план проведення навчальних зборів.

Проведення навчальних зборів планується одночасно з проведенням заходів оперативної, бойової та мобілізаційної підготовки Нацгвардії.

Військовозобов'язані, які призиваються на військові збори, підлягають медичному огляду.

Підготовка військовозобов'язаних, призваних на навчальні збори, здійснюється на штатному озброєнні та військовій техніці військових частин за програмами проведення навчальних зборів, що розробляються органами військового управління та затверджуються їх керівниками.

Після проходження навчальних зборів та успішної здачі заліків військовозобов'язаним привласнюються чергові військові звання.

Військовозобов'язані, які призиваються на військові збори у військові частини, зараховуються на грошове, речове, продовольче та медичне забезпечення відповідно до чинного законодавства.

При розробці програм підготовки військовозобов'язаних заняття плануються з розрахунку шестиденного робочого тижня з одним вихідним днем.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини