Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оприлюднено Указ Президента про введення воєнного стану

26 листопада 2018, 15:48
2420
0
Автор:
Реклама

На сайті Президента оприлюднено Указ №390/2018 про введення в дію рішення РНБО від 26 листопада 2018 "Про надзвичайні заходи із забезпечення державного суверенітету та незалежності України і введення воєнного стану в Україні".

Указ Президента про введення воєнного стану набуде чинності у разі його затвердження Верховною Радою. Засідання ВР відбудеться сьогодні о 16:00.

Під час заяви на телебаченні щодо воєнного стану Президент вирішив змінити свій указ, скоротивши строк введення воєнного стану з 60 до 30 днів.

У зв'язку з черговим актом збройної агресії з боку Російської Федерації, який відбувся 25 листопада 2018 в районі Керченської протоки проти кораблів ВМС РНБО вирішив запропонувати Президентові України ввести з 14 годин 00 хвилин 26 листопада 2018 воєнний стан в Україні строком на 60 діб до 14 годин 00 хвилин 25 січня 2019.

Міноборони і Генштабу буде доручено невідкладно в установленому порядку уточнити Мобілізаційний план ЗСУ, зокрема об'єми призову резервістів оперативного резерву першої черги.

Генштаб також повинен невідкладно подати Президентові пропозиції про введення в дію документів з питань застосування ЗСУ та інших військових формувань, організувати протиповітряну оборону, внести на розгляд РНБО пропозиції по залученню інших військових формувань і правоохоронних органів, передбачити заходи часткової мобілізації, організувати і провести учбові збори з резервістами оперативного резерву в необхідних обсягах.

МВС та СБУ вжити невідкладні заходи з метою забезпечення громадського порядку, охорони та оборони об'єктів критичної інфраструктури та іноземних дипломатичних представництв.

Крім того, доручено вжити заходи із забезпеченню кібербезпеки та посилити охорону державного кордону з РФ і адміністративної межі з АР Крим.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини