Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Непридатні пестициди дозволили утилізувати за кордоном

22 листопада 2018, 09:09
332
0
Автор:
Реклама

Суб'єкти господарювання зможуть обирати, де утилізувати непридатні для використання та заборонені до застосування хімічні засоби захисту рослин - в Україні або за її межами. Про це повідомив Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак.

Кабмін на засіданні 21 листопада схвалив зміни щодо контролю за транскордонним перевезенням небезпечних відходів та їх утилізацією.

Міністр зазначив, що ця ситуація давно вимагала вирішення, оскільки в Україні ще з часів колишнього СРСР накопичилося більше 8,5 тис. тонн непридатних та заборонених пестицидів, а знищити їх неможливо через фактичну відсутність в Україні підприємств, які могли б утилізувати цю категорію відходів. Такі підприємства є в інших країнах, але через законодавчі колізії досі було заблоковано можливість утилізувати пестициди за кордоном.

Також Міністр звернув увагу, що навіть якщо в Україні працюватиме декілька підприємств з утилізації пестицидів, за суб'єктами господарювання все одно залишиться право обирати, де проводити таку утилізацію.

Кабмін також привів нормативно-правові акти, які регулюють цю сферу, у відповідність до вимог Базельської конвенції.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини