Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для осіб з інвалідністю запроектують зручні парко-місця

20 листопада 2018, 16:55
415
0
Автор:
Реклама

Мінрегіон повідомляє, що в проекті нових ДБН щодо доступності, який планується прийняти найближчим часом, чітко визначено обов'язкові параметри, деталізовано вимоги та наведено конкретні приклади влаштування на відкритих автостоянках парко-місць для осіб з інвалідністю.

Зараз на парковках має бути обов'язково передбачено не менше 10 % машино-місць для осіб з інвалідністю. При їх проектуванні важливо дотримуватися обов'язкових вимог щодо ширини або довжини парко-місць.

У проекті нових ДБН визначено, що ширина зони для паркування автомобіля особи з інвалідністю повинна бути не менше ніж 3,5 м. Розміри паркувальних місць, які розташовані паралельно бордюру, повинні забезпечувати доступ до задньої частини автомобіля, щоб використовувати пандус або підйомний пристрій.

Такі парко-місця повинні бути розміщені не далі ніж 50 м від доступного для осіб з інвалідністю входу в будівлю, при житлових будинках - не далі 100 м. Вони повинні позначатися дорожніми знаками та горизонтальною розміткою відповідно до Правил дорожнього руху з піктограмами міжнародного символу доступності.

У документі наводяться детальні приклади, як мають проектуватися такі паркувальні місця, щоб ними було зручно користуватися.

Проект нових ДБН розроблений на заміну діючого ДБН В.2.2-17:2006 «Будинки і споруди. Доступність будинків і споруд для маломобільних груп населення». Він адаптований до європейських норм та міститиме наочні приклади того, як це має виконуватися на практиці.

Нагадаємо, у цих само ДБН заплановано, що особам з порушеннями зору стане простіше орієнтуватися в місті, буде визначено вимоги до безпечного влаштування пандусів, для таких осіб стануть зручними готелі, а також їм стане зручніше відвідати театр чи музей.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини